Niğde'nin Meşhur Yemekleri
- 12/08/2023
- 526
Niğde’nin kendine has bir mutfak kültürü vardır. Niğde yemekleri et ve sebze ağırlıklı olarak hazırlanmaktadır. Özel bir damak tadı olan “Arabaşı Çorbası” özellikle uzun kış mevsimi yaşanan Niğde’de insan direncini arttıran bir çorbadır.
Kuzu etiyle hazırlanan “Niğde Tava” ve “Söğürme” Niğde lezzet sofrasının önemli iki yemeğidir. “Ayva Boranı” yine Niğde mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır.
Orta Anadolu’nun köklü tarihi ile dikkat çeken şehri Niğde’de keşfe çıkılabilecek birçok tarihi yer ve doğal güzellik bulunmaktadır. Geçmişinin çok eskilere dayanıyor olması, farklı medeniyetlerin izlerini taşıyor olmasına olanak tanımıştır. Geçmişten günümüze kadar Niğde’yi yerleşim yeri olarak kullanan her farklı kültür, burada gelenek ve göreneklerini hem de yemek kültürlerini bırakmıştır. Niğde, denemeniz gereken birbirinden güzel yöresel lezzetleri ile ziyaretçilerini beklemektedir.
- Niğde Tava
- Arabaşı Çorbası
- Ayva Boranı
- Mazaklı Köftesi
- Söğürme Kebabı
- Niğde Usulü Tarhana Çorbası
- Pirinçli Elma Dolması
- Niğde Usulü Etli Bamya Yemeği
- Kaymak Tatlısı
- Halveter Tatlısı